ŠTA JE ADAPTIVE LANE GUIDANCE?

 

U jednoj od prethodnih tema smo govorili o asistenciji praćenja traka (LANE ASSIST). Danas Vam donosimo obrazloženje naprednije verzije.

Fabrička verzija lane assist funkcije je tehnički samo upozorenje i otpor na volanu pri napuštanju saobraćajne trake. Čak fabrika ni ne dozvoljava vozaču da izabere jačinu otpora na volanu pri izlasku iz trake.

Naravno otpor i upozorenje se javljaju samo pri pokušaju izlaska iz trake bez aktivnog migavca. Momentalno po aktivaciji migavca, asistencija ide u stand by mod i čeka trenutak kada je migavac isključen. Po isključivanju migavca, kamera ponovo skenira linije. Odmah od trenutka prepoznavanja linija, asistencija je ponovo aktivna.

lane assist beograd
lane assist adaptive lane guidance

Koje su prednosti Adaptive Lane Guidance u odnosu na Lane Assist?

 

Ukoliko već posedujete lane assist kao opciju, primetili ste da se vozlo “odbacuje” između leve i desne ivice saobraćajne trake. Neophodno je da Vi vršite dodatne korekcije pri zavojima na auto-putu. Nakon našeg unapređenja, u meniju ćete imati dodatnu opciju Adaptve Lane Guidance.

Kada je navedena opcija aktivirana, vozilo će održavati sredinu saobraćajne trake,. Uvek će težiti da rastojanje od leve i desne ivice (u odnosu na vozilo bude) jednako. Time će Vam dodatno biti olakšana duža putovanja.

Bezbednosni sistem će nakon aktivacije ove opcije, uz pomoć kamere i senzora  automatski vršiti sitne korekcije pri skretanju kako ide sam put.

NAPOMINJEMO da je u pitanju samo asistencija vozaču, a ne autnomna vožnja. Ruke sve vreme moraju biti na volanu kako bi sistem bio aktivan i vozač mora biti spreman da reaguje u svakom trenutku!

Šta je potrebno za aktivaciju ove opcije?

Ova asistencija koristi itu kameru za praćenje traka kao i LANE ASSIST. Ukoliko vozilo poseduje kameru, možemo aktivirati ovaj dodatak i upotpuniti ugođaj za volanom Vašeg vozila.

Ukoliko Vaše vozilo ne poseduje Lane assist, a imate kameru u vetrobranu, uz aktivaciju standardnog lane assist-a, svim našim klijentima gratis aktiviramo i naprednu verziju.

code goat kodiranje automobila

KONTAKTIRAJTE NAS i zakažite svoj termin što pre

Vaš code goat kodiranje automobila Beograd

code goat kodiranje automobila

0