Šta je ova asistencija?

Lane assist je vid asistencije pri vožnji. Najčešće se koristi na dužim putovanjima. Svrha aktivacije ove funkcije je odmor vozača na dužim rutama.

Pri napuštanju saobraćajne trake osetićete vibraciju i otežanu kontrolu volana.

Kako se koristi Lane Assist?

Dovoljno je da aktivirate opciju kroz podešavanja asistencija na multimediji. Takođe, možete podesiti i po želji isključiti vibraciju volana pri napuštanju trake. Pri brzinama iznad 65 km/h, opcija će biti aktivirana ukoliko su saobraćajne trake na toj deonici puta dobro obeležene.

lane assist aktivacija beograd

Da li je u pitanju auto-pilot? Šta se dešava pri puštanju volana za vreme vožnje?

Nažalost ne, ovo je samo pomoć vozaču, a ne potpuna vožnja bez intervencije vozača. Pri puštanju volana, javiće se ton upozorenja. Ukoliko vozač ne odreaguje na ton upozorenja, sistem će se automatski deativirati i vozilo će biti zaustavljeno.

Kako da znam da li je lane assist trenutno aktivan?

Među lampicama na bordu (virtuelnom kokpitu) pojaviće se narandžasta lampica koja prikazuje vozilo između dve trake odmah po aktivaciji funkcije iz podešavanja vozila. Ukoliko kamera detektuje obe saobraćajne linije kao granice saobraćajne trake, lampica će postati zelena i tad je lane assist aktiviran. NEOPHODNO JE VOZITI PREKO 65km/h!

lane assist kodiranje

Šta je neophodno kako bi se aktivirala ova opcija?

Ukoliko Vaše vozilo poseduje A5 kameru (“trouglasta” kamera na sredini šoferke), može se aktivirati opcija Lane assist.

Ovu kameru verovatno posedujete ukoliko je na vozilu instaliran Dynamic Light Assist (“napredna” pametna kontrola dugih svetala). Kamera je instalirana i ukoliko vozilo poseduje Traffic Sign Recognition (prepoznavanje znakova).

Da li se gubi garancija na novo vozilo aktivacijom ovog vida pomoći u vožnji?

 

Ne, nećete izgubiti garanciju. Nije potrebno učitavati ništa od parametara i dodatnih fajlova. Ono što mi radimo je samo prilagođavanje određenih kanala koji su zaključani kad je automobil napustio farbriku. Poručili ste vozilo i zaboravili da dodate željenu opciju? Ukoliko imate neophodan hardver, aktiviraćemo sve moguće opcije.

Vizuelno objašnjenje iz fabrike škode:

SUPERB demonstracija

 

Demonstracija od strane škode

KONTAKTIRAJTE NAS i zakažite svoj termin što pre

Vaš code goat kodiranje automobila Beograd

code goat kodiranje automobila

0