Šta su corner svetla?

 

Corner svetla, kako i samo ime kaže osvetljavaju raskrsnice. Sama aktivacija ove funkcije znači da se maglenke uključuju na strani ka kojoj se skreće. Uloga ove opcije jeste da Vam u mračnim uslovima bolje osvetli rasksrnicu.

Nakon aktivacije, primetićete znatno uočljivije pešačke prelaze i pešake koji čekaju da pređu.  Takođe, lakše ćete primetiti i životinje. Naravno, sačuvaćete svoje felne i točkove pri ulasku na mesto na uskim parkinzima.

corner svetla kodiranje cena
code goat kodiranje automobila beograd

Na kojim automobilima se može aktivirati?

 

Mnoga novija vozila corner svetla imaju aktivirana po izlasku iz fabrike. Međutim, zavisi i od paketa opreme u kom je vozilo prvobitno kupljeno, kao i od regiona za koji je namenjeno. Paketi opreme se u mnogome razlikuju za srpsko tržište od onih za evropsko.

Generalno sva VAG vozila proizvedena od 2007-2008 pa na dalje podržavaju aktivaciju ove opcije.

Ima li ova opcija realnu namenu?

Aktivacija određenih opcija doprinosi sigurnosti i lagodnijem putovanju (lane assist, prepoznavanje znakova, blinkanje štop svetala i migavaca pri naglom kočenju…).

Neki od dodataka su tu kako bi Vama bilo lepše i kako biste imali dodatni užitak pri svakoj vožnji (needle sweep, video u vožnji, boje ambijentalnog osvetljenja…).

Recimo da se opcija “corner svetla” nalazi u obe grupe, više teži sigurnosnoj, dok je sa druge strane ipak prijatno za oko, a budi i dozu sreće pri traženju parking mesta laganim kruziranjem kroz naselje.

Sačuvajte Vaše točkove, osmotrite na vreme neku novu rupu koja se pojavila danas, a juče nije bila tu kada ste prolazili 😉

corner svetla skoda

KONTAKTIRAJTE NAS i zakažite svoj termin što pre

Vaš code goat kodiranje automobila Beograd

code goat kodiranje automobila

0