Šta je auto dijagnostika?

Auto dijagnostika je termin koji se na našim prostorima javlja u poslednjih 10-ak godina. Ukratko radi se o povezivanju vozila na kompjuter. Putem eksternog uređaja, laptopa, posebnog interfejsa se pristupa određenim modulima vozila.

auto dijagnostika skoda

Proveri pre uklanjanja

Svi imaju nekog drugara koji ima dijagnostiku i obirše greške. Ispitajte uzrok, proučite zašto se greška javila.

U uputstvu proizvođača za Vaše vozilo imate objašnjeno šta koja lampica predstavlja.

Proverite da li je bezazlena i signalizira nešto vozaču ili je ipak vezana za motor i vitalne funkcije.

Brisanje grešaka

Mnogi pojam dijagnostike vezuju automatski samo za brisanje grešaka i isključivanje lampica upozorenja sa instrument table. Svaka lampica signalizira određen kvar na vozilu. Nemojte se igrati, kad se javi neka lampica KONTAKTIRAJTE NAS. Utvrdićemo u čemu je problem i znaćete da li Vas mehaničar zavlači ili menja samo neispravne delove.

Check engine

Lampica koja stvara najviše glavobolja vozačima. SA RAZLOGOM se uključuje. Ukoliko se ova lampica javi, nemojte tražiti pomoć od majstora preko društvenih mreža. Odvezite auto u servis da neko stručno lice pregleda vozilo.

Ukazuje na nepravilan rad motora. Ne mora uvek biti nešto od ključnog značaja po auto. Može se desiti da je samo u pitanju neki od senzora. Što sleduje time da glavni kompjuter ne dobija ispravne podatke o motoru. Takođe, neispravan senzor može biti uzrok mnogo većih problema, treba ga zameniti ako se konstatuje da je u kvaru.

0